LET'S SAVE OUR WORLD AND FUTURE TOGETHER PROJEMİZDEKİ ETKİNLİKLERİMİZ

15-19 Mayıs tarihleri arasında İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu’nun yürütücülüğünü yaptığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Portekiz ve İtalyan ortakların ağırlandığı "Let’s Save Our World and Future Together" adlı Erasmus+ projesi kapsamında çesitli etkinler düzenlenmiştir. Etkinliklerin ilk gününde ülkemizin doğal güzelliklerini göstermek için Akyaka ve Yuvarlakçay gezisi düzenlendi. 2. Gününde okul tanıtımları , kaynaşma aktiviteleri ve teraryum etkinliği gerçekleştirildi. 3. gün bez çanta boyama, kültürümüzün önemli ögelerinden Hacivat Karagöz gölge oyunu ve Goosechase etkinlikleri düzenlendi. 3. gün öğleden sonra ülkemizin doğal ve tarihi güzelliği olan Pamukkale ve Hierapolis gezisi düzenlendi. 4. gün okul bahçesinde öğrencilerin atık malzemelerden kendilerinin tasarladığı kıyafetlerin sergilendiği Geri Dönüşüm Defilesi yapılmıştır. Ayrıca proje boyunca yapılan tüm etkinlikler ve materyaller stantlarda sergilenmiş ve katılımcılara İngilizce olarak sunulmuştur. Bu festivalle geri dönüşüm ve sıfır atığın çevremiz ve dünyamız için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilmiştir. Stantlarda ve etkinliklerde öğrenciler yabancı dillerini geliştirme fırsatı bulmuştur. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Türk Halk Dansları ekibinin açılışta dans gösterileri ile başlayan festivale Pamukkale Belediye Başkan yardımcısı Ayhan Soyfidan, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen katılmıştır. 4. gün öğleden sonra misafirlerimize Seyir Terası gezdirilmiştir. Projenin son gününde ise misafirlere Bayramyeri ve Kaleiçi gezdirilmiş ve geleneksel tatlar ve ürünler tanıtılmıştır. Başarıyla tamamlanan proje sonunda katılımcılara sertifikalar verildi. İtalyan ve Portekiz misafirler Türkiye'nin misafirperverliğine hayran kaldı. Öğrencilerimiz bu projeyle uluslararası ve kültürel ögrenme tecrübesini de kazanma fırsatı buldular.

22.05.2023 147

PROJE SÜRESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ETKİNLİKLERİN VİDEO YOUTUBA KANALIMIZDA MEVCUTTUR.

LİNKE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

18-05-202318-05-202318-05-2023